Nico en Joke Keizer vinden nieuwe ‘thuishaven’ in Harlingen

En die ‘thuishaven’ heet het nieuw te bouwen appartementencomplex Zuiderhaven, nabij het centrum van Harlingen. Nico en Joke, bijna zeventigers, zijn fervent zeilers en deden regelmatig Harlingen aan. Toen ze op zoek gingen naar een levensloopbestendig appartement stond de Friese havenstad bovenaan het verlanglijstje.

De zee roept

“Harlingen biedt alles waar wij naar op zoek zijn: voorzieningen zoals winkels, restaurants en terrassen, de haven, de pier op loopafstand, pittoreske straatjes. Als we straks weer eens een zeiltocht hebben gemaakt, zal Harlingen echt als thuiskomen gaan voelen, daar zijn we van overtuigd.”

“De zee trekt ons”, zegt Nico. “We hebben in ons leven al heel wat zeiltochten gemaakt, bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden, Engeland en de Oostzee. En ook als we niet met ons zeiljacht op vakantie gaan, blijven we toch altijd in de buurt van de zee. Zo zijn we vorig jaar nog met een camper drie maanden naar de Spaanse en Portugese kust geweest.”

“Dat wil overigens niet zeggen dat we andere gebieden niet mooi vinden”, voegt Joke toe. “Zo hebben we jarenlang in Drenthe gewoond, in een bosrijke omgeving, dat vonden we ook prachtig.”

Unieke kans

Nico en Joke kwamen het plan Zuiderhaven via internet op het spoor. “Zo’n zeven à acht jaar geleden hadden we al eens in Harlingen rond gekeken, maar die plannen kwamen toen niet van de grond.” Uiteindelijk kwam de familie Keizer toen in Leeuwarden terecht, waar ze hun boot bij huis hebben liggen. Maar, Harlingen bleef trekken. Joke:” Deze kans doet zich maar één keer voor, dus daar zijn we serieus naar gaan kijken. Vanuit de Zuiderhaven lopen we straks zo het centrum even in, dat vind ik heel prettig. Bovendien ligt onze boot straks in Harlingen of in een jachthaven direct aan het IJsselmeer, dus die combinatie is voor ons ideaal.”

Helemaal naar onze smaak

Het toekomstige appartement van Nico en Joke wordt 120 vierkante meter groot en wordt verwarmd via een bodemwarmtepomp. “We wilden sowieso een energiezuinig appartement en zijn momenteel met aannemer Heijmans in gesprek over onze wensen. We vinden het prettig dat er aanpassingen kunnen worden gedaan, zodat we het appartement straks helemaal naar onze smaak kunnen inrichten.”

“We zullen wel moeten ontspullen”, zegt Joke met een glimlach. “We kunnen niet alles meenemen, maar dat komt wel goed. Het mooiste vinden we dat we straks ons appartement naar eigen wensen kunnen inrichten, zodat het ons nieuwe ‘thuis’ gaat worden.”   

Harlingen bruist!

“Wat we van Harlingen verwachten?”, herhaalt Nico de vraag. “Een levendige stad die bruist en het hele jaar door bol staat van de activiteiten. Tijdens onze eerdere bezoeken hebben we ervaren dat hier altijd wel iets te doen is.”

“We hebben op heel veel plekken gewoond en lang nagedacht over onze volgende stap, maar we hebben een ontzettend goed gevoel bij Harlingen”, besluit Joke. “Dit wordt onze nieuwe thuishaven om te wonen en waar we met onze boot straks alle kanten op kunnen, want dat is wat we nog vele jaren hopen te gaan doen.”

Ook wonen in Zuiderhaven?

Er zijn nog enkele appartementen te koop. Bekijk het aanbod op de website of neem direct contact op met de makelaars.

Bekijk de appartementen

Interesse? Meld u aan en ontvang de brochure
Meld u hieronder aan en we sturen u direct de brochure en laatste informatie toe per e-mail. Ook ontvangt u relevante updates over het project Zuiderhaven Harlingen.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Dat leest u in ons privacy statement.